Polícia zmarila útok pred parlamentom vo Victorii

NETKY.SK • 3 Júl 2013, 11:30 • 2 min
Polícia zmarila útok pred parlamentom vo Victorii

SURREY - Kanadská polícia v utorok oznámila, že zmarila pokus o teroristický útok inšpirovaný al-Kájdou pred parlamentom v provinčnom hlavnom meste Victoria v Britskej Kolumbii. V súvislosti pripravovaným útokom zatkla muža a ženu, ktorí sú kanadskými občanmi.

slovakia

left justify in out

Pár údajne plánoval odpáliť tri podomácky vyrobené bomby pred regionálnym parlamentom počas pondelňajších osláv štátneho sviatku Deň Kanady. Polícia mala podľa vlastných údajov situáciu pod kontrolou a verejnosť ohrozená nebola.

Vyšetrovatelia nemajú zatiaľ žiadne dôkazy, že by obaja podozriví mali väzby na zahraničných extrémistov. Skôr sa predpokladá, že sa radikalizovali sami. Pri plánovaní bombových útokov sa však podľa všetkého inšpirovali ideológiou teroristickej siete al-Kájda, uviedla polícia. 

Podozrivých, ktorých zatkli v pondelok, identifikovali ako Johna Stewarta Nuttalla a Amandu Korodyovú. Dvojica čelí obvinenia zo sprisahania, výroby trhavín a terorizmu. Polícia ich sledovala od februára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona