Polícia zhabala v Maďarsku stovky kradnutých áut s falšovanými dokladmi

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 11:47 • 2 min
Polícia zhabala v Maďarsku stovky kradnutých áut s falšovanými dokladmi

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia zhabala stovky kradnutých osobných áut, ktoré si zločinecká skupina prenajala v zahraničí a následne so sfalšovanými dokladmi a výrobnými číslami predala v Maďarsku. Podľa komerčnej televízie RTL Klub polícia uskutočnila zosúladený zásah v stredu nadránom v 19 župách i v hlavnom meste.

slovakia

left justify in out

Majitelia vôbec netušili, že ich vozidlá pochádzajú z krádeže a že majú falošné údaje. Zhabané autá polícia odviezla do Dunakeszi a Gödöllö, ale aj na policajné stanice v iných mestách.

 

Rozsiahly gang dovážal do Maďarska prenajaté autá, prerazil ich výrobné čísla a získal technický preukaz s falošnými údajmi. Noví majitelia nemohli odhaliť podvod. Podľa právneho experta, ktorý sa vyjadril pre televíziu, je jedinou možnosťou poškodených maďarských majiteľov občiansky súdny spor, ktorého výsledok je však otázny. Nie je totiž isté, že zadržaná zločinecká skupina ich dokáže vyplatiť, dodal právnik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies