Polícia zhabala počítač reportéra BBC, použila protiteroristický zákon

NETKY.SK • 29 Október 2015, 17:05 • 2 min
Polícia zhabala počítač reportéra BBC, použila protiteroristický zákon

LONDÝN - Britská polícia použila protiteroristický zákon na zhabanie počítača reportérovi spravodajskej stanice BBC, ktorý robil rozhovor so stúpencami organizácie Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Polícia získala povolenie od súdu na základe protiteroristického zákona a "žiadala BBC o odovzdanie komunikácie medzi novinárom relácie 'Newsnight' a mužom v Sýrii, ktorý sa verejne označil za člena IS," uviedla BBC. Tvrdí, že muž sa objavil v reportážach novinára Secundera Kermaniho pre program 'Newsnight' a nebol to dôverný zdroj.

 

Editor relácie Newsnight Ian Katz podľa agentúry AP vyjadril znepokojenie z použitia protiteroristického zákona, čo podľa jeho slov "veľmi sťaží reportérom pokrývať túto tému zásadného verejného záujmu".

 

Príslušná protiteroristická jednotka oznámila, že rozkazy na základe protiteroristického zákona "sa využívajú úmerne a prípad od prípadu".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies