Polícia zhabala na letisku v Bangkoku slonovinu v hodnote takmer 400-tisíc

NETKY.SK • 30 August 2013, 12:52 • 2 min
Polícia zhabala na letisku v Bangkoku slonovinu v hodnote takmer 400-tisíc

BANGKOK - Thajské úrady zhabali kontraband pašovanej slonoviny s hmotnosťou 105 kilogramov v hodnote 16 miliónov bahtov (približne 377.000 eur). K zhabaniu došlo vo štvrtok na medzinárodnom letisku v hlavnom meste Bangkok, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zásielka pozostávajúca zo sloních klov a slonovinových výrobkov smerovala z Angoly do Kambodže. Ilegálny tovar objavila polícia pri rutinnej kontrole cestovnej batožiny.

Ako oznámil thajský colný úrad, ohľadom vyšetrovania prípadu zatkli dvojicu vietnamských občanov podozrivých z pašovania slonoviny v štyroch kufroch.

Za uplynulé roky, v čase nárastu ázijských ekonomík a zvýšeného dopytu po slonovine, dosiahlo zabíjanie slonov najvyššiu štatistiku za viac ako dve desaťročia. Thajsko je hlavným tranzitným bodom a zároveň i cieľom pašovanej slonoviny.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies