Polícia zhabala 800 pašovaných čínskych kobier

NETKY.SK • 20 Február 2012, 08:39 • 2 min
Polícia zhabala 800 pašovaných čínskych kobier

Polícia zhabala 800 pašovaných čínskych kobier - Krimi Hongkonská polícia objavila takmer 800 kobier nelegálne dovezených z Číny, ktoré mali zrejme skončiť ako delikatesy v miestnych reštauráciách. Oznámila to dnes agentúra DPA, s odvolaním sa na miestne

slovakia

left justify in out

img

Hongkonská polícia objavila takmer 800 kobier nelegálne dovezených z Číny, ktoré mali zrejme skončiť ako delikatesy v miestnych reštauráciách. Oznámila to dnes agentúra DPA, s odvolaním sa na miestne médiá. 
      Celkovo 789 jedovatých čínskych kobier bolo uložených v plastových boxoch, ktoré neznámi páchatelia ukryli v kríkoch na pláži na hongkonskom ostrove Lantau. 
      Privolaní veterinári museli nájdené hady utratiť pomocou smrtiacich injekcií. Úrady totiž vylúčili ich vypustenie do voľnej prírody s odôvodnením, že by mohli ohroziť bezpečnosť obyvateľov Hongkongu.  
      Čínske kobry sa v regióne s obľubou využívajú na výrobu hadieho vína, polievok a liekov tradičnej medicíny. Recepty z nich sa tešia veľkej obľube hlavne v pevninskej Číne. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies