Polícia zhabala 3,3 tony kokaínu smerujúceho do Španielska

NETKY.SK • 15 Február 2019, 17:18 • 2 min
Polícia zhabala 3,3 tony kokaínu smerujúceho do Španielska

LISABON - Až 3,3 tony kokaínu v celkovej hodnote 100 miliónov eur sa podarilo zhabať portugalskej polícii v spolupráci s kolegami zo Španielska. S odvolaním sa na piatkové vyhlásenie španielskej polície o tom informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Z daného vyhlásenia vyplýva, že droga pôvodom z Južnej Ameriky smerovala do Španielska. Zhabať sa ju podarilo portugalskej polícii na palube lode v Atlantickom oceáne približne 240 kilometrov od pobrežia Portugalska.

 

Predstavitelia polície predpokladajú, že gang používal na pašovanie drogy veľké nákladné lode, z ktorých bol nelegálny tovar neskôr nakladaný pomocou žeriava na menšie plavidlá.

 

 

Operácia, počas ktorej zadržali 11 osôb vrátane ôsmich občanov Ukrajiny, sa uskutočnila ešte na konci januára a predchádzalo jej 15 mesiacov policajného vyšetrovania.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona