Polícia zatkla v Kanade muža obvineného z pomoci Islamskému štátu

NETKY.SK • 4 Február 2015, 07:14 • 2 min
Polícia zatkla v Kanade muža obvineného z pomoci Islamskému štátu

OTTAWA - Kanadská polícia zatkla v utorok muža z Ottawy, ktorý podľa nej plánoval pomáhať bojovníkom skupiny Islamský štát (IS), a obvinila ho z účasti na činnosti teroristickej skupiny. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Kráľovská kanadská jazdná polícia (RCMP) oznámila, že 25-ročný Awso Peshdary je tiež obvinený z napomáhania činnosti teroristickej skupiny. Zdôraznila však, že v prípade nevznikla bezprostredná hrozba pre kanadskú verejnosť.
     

Polícia okrem toho vzniesla obvinenia v neprítomnosti voči dvom ďalším mužom z Ottawy, ktorí odišli z Kanady bojovať v radoch Islamského štátu. Sú nimi 23-ročný Khadar Khalib a 24-ročný John Maguire.
      

Podľa správ médií Maguire zahynul pri bojoch v Sýrii, polícia však uviedla, že pre to nemá dôkazy. RCMP v októbri uviedla, že sleduje približne 90 osôb, ktoré by mohli predstavovať hrozbu v Kanade alebo v zahraničí, a avizovala ďalšie zatknutia. Kanadskí bezpečnostní predstavitelia vyjadrili obavy z možných útokov tzv. vlkov samotárov-konvertitov na islam.
      

Kanadská vláda v rámci reakcie na dva krvavé útoky islamských militantov z októbra 2014 minulý týždeň predložila návrh zákona, ktorý dáva bezpečnostným službám viac právomocí pri snahe zabrániť útokom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies