Polícia zatkla v Kalifornii mužov, ktorí vypustili priehradu

NETKY.SK • 25 November 2015, 16:22 • 2 min
Polícia zatkla v Kalifornii mužov, ktorí vypustili priehradu

LOS ANGELES - Polícia v americkom štáte Kalifornia zatkla štyroch mladíkov pre podozrenie, že nožmi rozrezali tamojšiu nafukovaciu priehradu, v dôsledku čoho sa následne vylialo približne 190 miliónov litrov vody. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenia miestnych úradov.

slovakia

left justify in out

Zadržaní muži sú obvinení zo spôsobenia škody vo výške milióna dolárov na priehrade pri meste Fremont. Kalifornia pritom v tomto roku zažíva obdobie extrémneho sucha, kvôli ktorému už boli tamojšie úrady vôbec po prvýkrát nútené zaviesť drastické opatrenia týkajúce sa zníženia spotreby úžitkovej vody v mestách, dodal Reuters.

 

Vypustená voda by pritom pokryla ročnú spotrebu približne 500 domov v meste Fremont a jeho okolí, uviedla polícia.

 

Žiadne detaily ohľadne motívu činu mladíkov doposiaľ známe nie sú. Štvorica teraz čelí obvineniam z ťažkého zločinu vandalizmu v súvislosti s incidentom, ku ktorému došlo z 21. mája v okrese Alameda.

 

Reuters doplnil, že mužov polícia zatkla už minulý týždeň. Identifikovali ich ako 21-ročného Dylana Jefferyho, 21-ročného Drakea Elkhouriho, 20-ročného Zackoryho Mortona a 19-ročného Gavina Palmona. Polícia dodala, že všetci štyria žili neďaleko priehrady.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies