Polícia zatkla starostu Benátok a ďalších 35 ľudí za korupciu

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 10:49 • 2 min
Polícia zatkla starostu Benátok a ďalších 35 ľudí za korupciu

BENÁTKY - Talianske úrady zatkli starostu Benátok a ďalších 35 osôb pri záťahu proti korupcii, súvisiacom s rozsiahlym vyšetrovaním postupu pri výstavbe podvodnej bariéry na ochranu historického centra pred povodňami.

slovakia

left justify in out

Talianska finančná polícia potvrdila zatknutie starostu Benátok Giorgia Orsoniho, neuviedla však ďalšie podrobnosti. Talianska tlačová agentúra ANSA s odvolaním sa na zdroj z prokuratúry informovala, že Orsoniho vyšetrovali pre podozrenie z korupcie, vydierania a prania špinavých peňazí.

 

Razia bola výsledkom tri roky trvajúceho vyšetrovania finančnej polície, v rámci ktorého už vlani v lete zatkli šéfa konzorcia stavajúceho ambiciózny projekt tzv. Mojžišových bariér. Vyšetrovatelia zistili, že na podplácanie politikov a dôležitých úradníkov v procese povoľovania stavebného procesu bolo vyčlenených 20 miliónov eur.

 

Prvú zo série bariér sprevádzkovali vlani.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona