Talianska polícia zatkla päť ľudí v súvislosti s loďou s vyše 500 migrantmi

NETKY.SK • 22 Júl 2014, 14:38 • 2 min
Talianska polícia zatkla päť ľudí v súvislosti s loďou s vyše 500 migrantmi

RÍM - Päť osôb podozrivých z viacnásobnej vraždy zatkla dnes talianska polícia v Messine. Podľa obvinení riadili rybársku loď na palube s vyše 700 migrantmi, pričom sa najmenej 181 z nich utopilo, informovala agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Národnosť zadržaných doposiaľ nezverejnili. Podozrivých udali migranti, ktorí prežili. Polícia na základe výpovedí svedkov informovala, že z preplnenej lode hádzali cez palubu množstvo utečencov, aby získali priestor. Do mora hádzali aj mŕtvoly ľudí z paluby, ktorí boli predtým dobodaní alebo dobití na smrť, uviedla podľa médií polícia.
     

Na palube plavidla, ktoré vyrazilo z líbyjského pobrežia, sa podľa výpovede preživších nachádzalo 759 osôb, z toho 568 sa podarilo zachrániť. Išlo o utečencov zo Sýrie, Pakistanu, Nigérie a Ghany.
     

V sicílskom meste Ragusa medzitým zadržali 20-ročného Senegalčana, ktorého podozrievajú, že to on viedol plavidlo zo 103 osobami na palube k talianskemu pobrežiu. Loď zachránila talianska pobrežná stráž.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies