Polícia zatkla odsúdeného Leška, svoj trest si už odpykáva za mrežami

NETKY.SK • 1 Júl 2018, 09:12 • 2 min
Polícia zatkla odsúdeného Leška, svoj trest si už odpykáva za mrežami

KOŠICE - Polícia v sobotu (30.6.) večer na východe Slovenska zatkla odsúdeného Jozefa Leška (42) z tzv. skupiny okoličányovcov. Leško bol na úteku od apríla tohto roku, keď mu Najvyšší súd (NS) vymeral trest vo výške 24 rokov odňatia slobody.

slovakia

left justify in out

"Po zatknutí bol tak okamžite eskortovaný na miesto výkonu trestu," potvrdila v nedeľu polícia na svojej facebookovej stránke.

Na úteku je naďalej na doživotie odsúdený Róbert Okoličány. "Ako sme avizovali, príde rad aj na neho, čo dokazuje včerajšie zadržanie jeho blízkeho človeka," uviedla polícia.

 

V prípade skupiny Róberta Okoličányho, označovaného za bossa východoslovenského podsvetia, NS SR 11. apríla vyniesol rozsudok s tromi doživotnými trestami. Ďalším členom skupiny udelil dlhoročné tresty odňatia slobody. V prípade figurovalo spolu 16 obžalovaných, ktorých prokurátor vinil z 20 skutkov. Podľa súdu sa dopustili trestných činov ako založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej a teroristickej skupiny, viacerých vrážd, nedovoleného ozbrojovania, lúpeže, vydierania či krádeže.

 

V deň pojednávania NS polícia zatkla Jaroslava Potučka, ktorý dostal doživotný trest a bol na úteku. V nasledujúcich dňoch vypátrala ďalšie odsúdené osoby, ktoré taktiež na súdne pojednávanie nemuseli prísť a boli právoplatne odsúdené.

 

Podľa spravodajského portálu noviny.sk polícia chytila Leška v Košiciach v sobotu pred 20.00 h. Na zatknutí Leška, spájaného s vraždou konkurenčného bossa Jozefa Estóka, sa podieľali okrem Pohotovostného policajného útvaru aj policajní pátrači a členovia protiteroristickej jednotky NAKA východ.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies