Polícia zatkla muža podozrivého z vraždy Američanky vo Florencii

NETKY.SK • 14 Január 2016, 13:59 • 2 min
Polícia zatkla muža podozrivého z vraždy Američanky vo Florencii

FLORENCIA - Talianska polícia zatkla dnes muža podozrivého z vraždy americkej občianky, ktorej telo sa ešte v sobotu našlo v prenajatom byte vo Florencii. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Muža z európskej krajiny zatkla polícia dnes ráno. Obvinený je z "trestného činu vraždy americkej občianky Ashley Olsenovej s priťažujúcimi okolnosťami". Ďalšie detaily k prípadu zatiaľ polícia neposkytla. Florentský prokurátor Giuseppe Creazzo uviedol, že 35-ročná Olsenová bola pravdepodobne uškrtená povrazom alebo lanom.

 

"Zozbierali sme veľmi vážne dôkazy o jeho vine," uviedol florentský prokurátor Giuseppe Creazzo na dnešnej tlačovej konferencii k prípadu.

 

Creazzo ďalej povedal, že zadržaný Senegalčan sa volá Diaw Cheik Tidianee a s 35-ročnou Olsenovou sa stretol v miestnom nočnom klube. Američanku následne odprevadil domov, kde s ním podľa jeho slov mala dobrovoľný sexuálny styk a následne ju zabil. Olsenová bola podľa Creazza uškrtená v piatok v skorých ranných hodinách. Z jej pitvy je však zrejmé, že utrpela aj dve zlomeniny lebky, pričom obe tieto zranenia mohli byť takisto smrteľnými.

 

Tidianee sa dnes počas dlhého policajného výsluchu "v podstate priznal" k tomu, ako udalosti osudnej minulotýždňovej noci vykreslila prokuratúra. Viaceré talianske médiá citovali jeho slová, že Olsenovú zabiť nechcel a za jej úmrtie môže nešťastný pád.

 

Mladý Senegalčan, ktorý sa narodil v roku 1988, pricestoval do Talianska ilegálne pred niekoľkými mesiacmi za svojím bratom, ktorý tam žije už dlhšie. Svedkovia i záznamy z bezpečnostných kamier potvrdili, že spolu s Olsenovou odišiel z noci na piatok z nočného klubu Montecarla. Dvojica následne spoločne vošla do Olsenovej prenajatého bytu.

 

Creazzo dodal, že Tidianee v noci použil Olsenovej telefón, do ktorého vložil svoju SIM kartu. Rozhodujúcim dôkazom v prípade však podľa jeho slov bola Senegalčanova DNA, ktorá sa našla na kondóme a na cigaretovom ohorku v Olsenovej byte a bola zhodná s DNA objavenou pod jej nechtami.

 

Tidianee sa momentálne nachádza vo florentskom väzení a čelí obvineniam z trestného činu vraždy s priťažujúcimi okolnosťami. V prvej dnešnej správe ohľadne prípadu ho agentúra Reuters mylne označila za muža pochádzajúceho z európskej krajiny.

 

Ashley Olsenová žila v centre Florencie posledné tri roky. Jej priatelia uviedli, že sa do mesta presťahovala preto, aby bola bližšie pri svojom otcovi Walterovi Olsenovi, ktorý vo Florencií pôsobí ako učiteľ.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies