Polícia zatkla lídra nebezpečného drogového kartelu Los Rojos

NETKY.SK • 18 Máj 2014, 09:53 • 2 min
Polícia zatkla lídra nebezpečného drogového kartelu Los Rojos

MEXIKO - Mexické úrady zatkli Leonora Navu Romera, lídra gangu zodpovedného za pašovanie drog zo štátu Guerrero na juhozápade krajiny do Spojených štátov.

slovakia

left justify in out

Šéf federálnej polície potvrdil, že 45-ročného zločinca dolapili v piatok v meste Tecpán de Galeana, informovala dnes agentúra AP.
      

Nava Romero viedol nebezpečný kartel Los Rojos, ktorý operoval v štáte Guerrero, jednej z najnásilnejších oblastí krajiny. Okrem obchodu s narkotikami bol zapletený aj do únosov a vymáhania peňazí. Spolupracoval s Héctorom Beltránom Leyvom, lídrom kartelu Beltrán Leyva, ktorého rivalov dal zavraždiť.
      

Muž, známy pod prezývkou El Tigre, je pravdepodobne zodpovedný aj za masaker ôsmich vojakov v meste Chilpancingo de los Bravo v roku 2008. Kartel Los Rojos je frakciou pašeráckej organizácie Cártel del Golfo (CDG). Vznikol koncom 90. rokov ako ozbrojené krídlo CDG so zámerom ochraňovať jej lídrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies