Polícia zatkla jedného z najhľadanejších drogových bossov Európy

NETKY.SK • 6 Máj 2013, 11:46 • 2 min
Polícia zatkla jedného z najhľadanejších drogových bossov Európy

PRIŠTINA - Kosovská polícia zatkla na základe medzinárodného zatykača Nasera Keljmendiho, jedného z najhľadanejších zločineckých bossov Európy, oznámila agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Zatkli ho včera v neskorých večerných hodinách v Prištine," uviedol hovorca kosovskej polície Baki Kelani. Pri zásahu bol zadržaný aj ďalší podozrivý. 

Keljmendi (55) je údajne jedným z najvplyvnejších európskych pašerákov heroínu. Spojené štáty ho v roku 2012 zaradili na čiernu listinu, na ktorej figuruje 97 drogových bossov z Latinskej Ameriky a Afganistanu a ďalších oblastí sveta. 

Podľa medializovaných informácií Keljmendiho gang kontroloval pašovanie drog z Turecka cez Balkán do západnej Európy. Údajne mal úzke väzby na politické špičky všetkých balkánskych krajín. 

Podľa agentúry sa Reuters Keljmendi narodil v Kosove, ale v súčasnosti má bosnianske občianstvo. Spoločne so svojimi synmi a bratom vlastní množstvo firiem v Bosne, Čiernej Hore, Srbsku a Kosove, vrátane niekoľkých hotelov a kamiónovej dopravnej spoločnosti. 

Bosnianska polícia vlani v septembri vykonala raziu v jeho firmách a pokúsila sa o jeho zatknutie. Keljmendimu sa podarilo utiecť a údajne sa ukrýval v Prištine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies