Polícia zatkla hackerov podozrivých z krádeže kryptomien v hodnote 87 miliónov dolárov

NETKY.SK • 20 August 2018, 17:15 • 2 min
Polícia zatkla hackerov podozrivých z krádeže kryptomien v hodnote 87 miliónov dolárov

PEKING – Čínska polícia zatkla troch veľmi skúsených hackerov, ktorí sú podozriví z krádeže 600 miliónov juanov (približne 87,3 milióna dolárov) v kryptomenách. O prípade informovala miestna tlačová agentúra Xinhua.

slovakia

left justify in out

Celé sa to začalo 30.marca, keď istý Zhang podal sťažnosť na polícii v meste Xi'an, ktoré leží na severozápade Číny. Zhang tvrdil, že sa stal obeťou hackerského útoku, pri ktorom prišiel o Bitcoiny (BTC) Ethereum (ETH) a ďalšie kryptomeny v celkovej hodnote približne 100 miliónov juanov (14,5 milióna dolárov).

 

img

 

Počiatočné vyšetrovania špecializovanej policajnej pracovnej skupiny ukázalo, že podozriví použili na útok vzdialený prístup na Zhangov počítač, z ktorého previedli kryptomeny bez akejkoľvek stopy. Takýto prípad sa považuje za mimoriadne zriedkavý aj v hackerských kruhoch.

 

Polícia potvrdila, že jej pomohli aj poskytovatelia internetových služieb, čo im do troch mesiacov umožnilo identifikovať prvého podozrivého menom Zhou. Po ďalších dvoch mesiacoch sa polícii podarilo zatknúť aj zvyšných dvoch páchateľov, ktorí sa nachádzali v rôznych provinciách Číny.

 

img

 

Traja podozriví boli obvinení zo série koordinovaných hackerských útokov na počítače jednotlivcov aj firiem, z ktorých sa im podarilo ukradnúť kryptomeny v celkovej hodnote 600 miliónov juanov. Vyšetrovanie však stále pokračuje a nie je vylúčené, že celková škoda bude ešte vyššia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies