Polícia zatkla dve osoby v súvislosti so streľbou na autobus Fenerbahce

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 09:53 • 2 min
Polícia zatkla dve osoby v súvislosti so streľbou na autobus Fenerbahce

ANKARA - Turecká polícia zatkla dve osoby podozrivé z účasti na prípade streľby na autobus futbalistov Fenerbahce Istanbul. Tí v sobotu večer cestovali na letisko po zápase na ihrisku Rizesporu, ktorý vyhrali vysoko 5:1. Ich autobus zasiahla streľba z brokovnice, pri ktorej bol zranený šofér.

slovakia

left justify in out

Guvernér Trabzonu Abdil Celil Öz pre agentúru AP uviedol, že muži zákona zdržali dvoch mužov. Jeden je podozrivý zo streľby, druhý mal svojmu komplicovi dávať informácie o polohe autobusu, keďže konvoj s futbalistami sledoval.

 

Vedenie Fenerbahce sa v pondelok obrátilo so žiadosťou o prerušenie súťaže na vedenie tureckej ligy, ktoré po "krízovom" rozhovore s ministrom športu vyhovelo ich žiadosti. Ministerstvo rozšírilo suspendáciu na všetky ligové a pohárové futbalové súťaže v krajine "polmesiaca".

 

"Domnievame sa, že to bol teroristický útok. Nešlo totiž len o cielený útok na autobus Fenerbahce, ale na celý turecký šport. Rozhodli sme sa z bezpečnostných dôvodov na obdobie jedného týždňa prerušiť všetky ligové a pohárové zápasy v krajine," uviedol prezident Tureckej futbalovej federácie Yildirim Demiroren. Funkcionári Fenerbahce súčasne vyzvali k dolapeniu páchateľa, v opačnom prípade pohrozili bojkotom ligy, v ktorej patrí ich A-tímu po 26. kole druhá priečka s dvojbodovou stratou na lídra a mestského rivala Galatasaray.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies