Polícia zatkla bývalého indického učiteľa pre vraždy 20 mladých žien, chystal sa na Bali

NETKY.SK • 26 Október 2015, 11:29 • 2 min
Polícia zatkla bývalého indického učiteľa pre vraždy 20 mladých žien, chystal sa na Bali

DENPASAR - Bývalého indického učiteľa na základnej škole Mohana Kumára, ktorého čaká vo vlasti trest smrti za vraždu 20 mladých žien, zatkli na indonézskom ostrove Bali obľúbenom u dovolenkárov. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na dnešné oznámenie polície.

slovakia

left justify in out

Kumár je obvinený z použitia kyanidu pri vraždách žien v rokoch 2003-2009. Súd v juhoindickom meste Mangalúru ho v decembri 2013 odsúdil na smrť. Muža zatkli v nedeľu po prílete z austrálskeho Sydney na letisko na Bali. Polícia konala na žiadosť Interpolu a po informácii od austrálskych úradov, uviedol Reinhard Habonaran Nainggolan, hlavný detektív na polícii v ostrovnej metropole Denpasar.

 

Médiá v Indii vykresľovali 56-ročného Kumára, známeho pod prezývkou Kyanidový Mohan, ako sériového vraha, ktorý lovil ženy vhodné na manželstvo. Indonézska polícia Kumára vypočúva a spolupracuje s indickými diplomatmi. Podľa slov Nainggolana zatknutý Kumar polícii povedal, že niekoľko rokov sa skrýval v Austrálii, aby sa vyhol zatknutiu, a plánoval stráviť na Bali 15-dňovú dovolenku. Kumárovi hrozí vyhostenie z Indonézie, a to už do niekoľkých dní, alebo vydanie do Indie, čo je proces trvajúci vyše mesiaca, dodal Nainggolan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies