Polícia zatkla brata zadržaného šéfa mafie Riinu

NETKY.SK • 1 Júl 2011, 15:23 • 2 min
Polícia zatkla brata zadržaného šéfa mafie Riinu

Polícia zatkla brata zadržaného šéfa mafie Riinu

slovakia

left justify in out

img

Talianska polícia zatkla Gaetana Riinu, brata niekdajšieho najvyššieho šéfa sicílskej mafie, čo je ďalší úder pre Cosa Nostru na ostrove.
      Talianski karabinieri dnes oznámili, že Gaetano Riina je jedným zo štyroch ľudí, ktorých zatkli v súvislosti s činnosťou mafie a pre obvinenia z vydierania.
      Riina prevzal šéfovanie klanu Corleonovcov v roku 1993 po zatknutí svojho brata, "bossa bossov" Salvatoreho "Tota" Riinu.
      V uplynulých rokoch zatkli viacero popredných mafiánskych bossov, čo vážne oslabilo sicílsky klan. Iné zločinecké syndikáty na talianskej pevnine medzičasom zosilneli, vrátane Camorry v oblasti Neapola či 'ndranghety v južnej Kalábrii.
      Podľa vyjadrenia polície trojročné vyšetrovanie ukázalo, aký vplyvný klan Corleonovcov zostal napriek zatknutiu jeho čelných predstaviteľov.
Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona