POLÍCIA: Zatiaľ nepovie, prečo zadržala obhajcu sýkorovcov

NETKY.SK • 22 Február 2012, 11:57 • 2 min
POLÍCIA: Zatiaľ nepovie, prečo zadržala obhajcu sýkorovcov

POLÍCIA Zatiaľ nepovie, prečo zadržala obhajcu sýkorovcov - Krimi Polícia zatiaľ nepovie, prečo v utorok (21. 2.

slovakia

left justify in out

img

Polícia zatiaľ nepovie, prečo v utorok (21.2.) zadržala obhajcu údajných sýkorovcov priamo na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku. Desať mužov tam súdia za členstvo v zločineckej skupine a ďalšie trestné činy. 
      "Vzhľadom na prebiehajúce úkony v trestnom konaní v tejto chvíli nie je možné poskytnúť bližšie informácie," povedal TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Prečo bol advokát Viktor Križiak zadržaný Úradom boja proti organizovanej kriminalite, ani to, či bol prepustený. hovorca nepovedal. Križiak mal dnes dopoludnia vypnutý mobilný telefón a v jeho kancelárii nikto nedvíhal. Slivka nepotvrdil ani to, či Križiakovo zadržanie súvisí s listom, ktorý mal poslať údajný boss banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák prokurátorovi. V ňom údajne tvrdil, že ho advokát usmerňoval, ako má v kauze sýkorovcov vypovedať. 
      Desať obvinených v tejto kauze si má vypočuť rozsudok už vo štvrtok 23. februára. Piatim z nich hrozí 25 rokov väzenia vrátane údajného šéfa seneckej skupiny Martina B. Ten je však na úteku. Obvinení sú stíhaní za zosnovanie zločineckej skupiny, vydieračský únos, vyberanie výpalného, podvod, nedovolené ozbrojovanie a iné trestné činy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies