Polícia zastavila trestné stíhanie v prípade pádu lampy na kreslo Štefana Harabina

NETKY.SK • 19 Október 2017, 09:20 • 2 min
Polícia zastavila trestné stíhanie v prípade pádu lampy na kreslo Štefana Harabina

BRATISLAVA - Policajný vyšetrovateľ zastavil trestné stíhanie v prípade pádu lampy na kreslá sudcu Najvyššieho súdu (NS) SR Štefana Harabina a jeho právneho zástupcu v máji 2016.

slovakia

left justify in out

„Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru po vykonaní všetkých procesných úkonov, aj podľa pokynov dozorujúceho prokurátora, dňa 13. septembra 2017 trestné stíhanie zastavil,“ povedal hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

 

Polícia tento prípad vyšetrovala ako zločin úkladnej vraždy spáchanej v štádiu pokusu. Policajný vyšetrovateľ v kauze najprv vydal uznesenie o odmietnutí veci, ktoré mu však prokurátor zrušil. Polícia tak v januári 2017 začala trestné stíhanie vo veci.

 

V máji 2016 spadla zo stropu v pojednávacej miestnosti sklenená časť svietidla priamo na kreslá Harabina a jeho právneho zástupcu. Tí vtedy nesedeli na svojich miestach. Miestnosť bola v tom čase prázdna a sklený kryt lampy sa po páde rozbil. Niekoľko dní po udalosti požiadal Harabin predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD), aby z postu ministra vnútra odvolal Roberta Kaliňáka (Smer-SD). Mal tak reagovať na fakt, že mu ministerstvo vnútra odmietlo prideliť policajnú ochranu, o ktorú po udalosti požiadal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies