Polícia zastavila pátranie po dílerovi Peaches Geldof

NETKY.SK • 3 Júl 2015, 13:11 • 2 min
Polícia zastavila pátranie po dílerovi Peaches Geldof

LONDÝN - Polícia z britského Kentu zastavila pátranie po dílerovi, ktorý predal heroín dcére írskeho hudobníka Boba Geldofa.

slovakia

left justify in out

Modelku a novinárku Peaches Geldof našiel vlani 7. apríla mŕtvu v jej byte jej manžel, hudobník Thomas Cohen. Ako príčinu smrti určil patológ intoxikáciu opiátmi.

 

Ako uviedli vyšetrovatelia, počas pátrania vyčerpali všetky možnosti, no identitu dodávateľa drogy sa im nepodarilo zistiť. Podľa detektíva Paula Fotheringhama, prípad znovu otvoria, ak sa objavia noví svedkovia alebo dôkazy. Peaches Geldof bola v minulosti niekoľko rokov závislá od heroínu, no napokon s užívaním drogy prestala a podstúpila metadónovú substitučnú liečbu, ktorá trvala dva a pol roka. Rovnako prejavila záujem o postupné odstavenie od liečby metadónom. Podľa vyšetrovania sa Geldof k užívaniu heroínu vrátila začiatkom roka 2014. "Neexistujú informácie o tom, že by smrť Geldof zavinil niekto iný a tiež o tom, že by si Geldof chcela vedome vziať život alebo si ublížiť," uviedli vyšetrovatelia v minuloročnej správe. 

 

Peaches Geldof skonala vo veku 25 rokov. V roku 2012 pre magazín Elle prezradila, že keď bola mladšia, experimentovala s drogami, no zároveň vraj vždy pamätala na to, čo sa stalo jej matke Paule Yates. Tá zomrela v roku 2000 na predávkovanie drogami. Práve pár hodín pred svojou smrťou zverejnila mladá žurnalistka prostredníctvom služby Instagram spoločnú fotografiu s mamou, čo mnohí považujú za signál toho, že chcela zomrieť. 

 

Bob Geldof je známy vďaka pôsobeniu v kapele The Boomtown Rats. Zahral si napríklad v snímke Pink Floyd - The Wall (1982). Je tiež známy aktivista. Je organizátorom charitatívnych koncertov Live Aid a Live 8 či projektu Band Aid, známym najmä vďaka hitu Do They Know It's Christmas?, ktorého je Geldof spoluautorom. S Bonom Voxom z U2 spolupracuje na rôznych kampaniach a projektoch na zmiernenie hladu a chudoby v Afrike. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies