Polícia zasiahla v Neapole proti falšovateľom eurobankoviek

NETKY.SK • 17 December 2014, 06:51 • 2 min
Polícia zasiahla v Neapole proti falšovateľom eurobankoviek

NEAPOL - Talianska polícia zadržala 56 osôb pri razii proti organizácii špecializujúcej sa na falšovanie eurobankoviek, dejiskom zásahu bol Neapol. Informoval o tom dnes na tlačovej konferencii v meste pod Vezuvom prokurátor Giovanni Colangelo.

slovakia

left justify in out

Organizácia s jednoduchým názvom Napoli Group je spájaná s 90 percentami falzifikátov spoločnej európskej meny v obehu. Jej súčasťou sú viaceré falšovateľské siete, ktoré si vymieňajú poznatky, informoval rakúsky verejnoprávny rozhlas a televízia ORF.

 

Falšovatelia z Neapola sú vybavení nielen značným know-how, ale disponujú aj modernou technikou, čo im umožňuje takmer perfektne napodobňovať bezpečnostné znaky na eurobankovkách. Falšované eurá sa objavili už aj mimo starého kontinentu, napríklad v afrických štátoch ako Alžírsko, Tunisko alebo Senegal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona