Polícia zasiahla proti sekte pastafariánov, ôsmich zadržali

NETKY.SK • 19 August 2013, 10:32 • 2 min
Polícia zasiahla proti sekte pastafariánov, ôsmich zadržali

MOSKVA - Polícia v ruskej metropole Moskva cez víkend rozohnala zhromaždenie takzvaných pastafariánov a zadržala ôsmich z nich, keďže podujatie nebolo povolené úradmi.

slovakia

left justify in out

Moskovská polícia potvrdila zadržanie ôsmich ľudí pre "pokus o konanie nepovoleného zhromaždenia". To priaznivci recesistickej náboženskej skupiny Cirkev Lietajúcej špagetovej príšery usporiadali okrem hlavného mesta aj v Petrohrade, a to pri príležitosti 70. narodenín amerického herca Roberta de Nira. Ten totiž v jednom zo svojich filmových obsadení hral postavu známu ako Noodles, v preklade cestoviny alebo špagety. Ich demonštráciu však narušila polícia a taktiež prívrženci vplyvnej pravoslávnej cirkvi, píše portál ruskej spravodajskej agentúry RIA Novosti.

Cirkev Lietajúcej špagetovej príšery bojujúca proti dogmatizmu vznikla v roku 2005 v Spojených štátoch ako alternatíva ku kresťanstvu. Pastafariáni "veria", že vesmír stvorila Lietajúca špagetová príšera a ako pokrývku hlavy používajú cestovinové sitko. Rakúske úrady pred dvoma rokmi žiadali od pastafariána Nika Alma lekárske potvrdenie, že je psychicky zdravý, keďže chcel mať na vodičskom preukaze fotografiu so sitkom na hlave. Presvedčený ateista však chcel takýmto spôsobom iba poukázať na znevýhodnenie voči prívržencom uznávaných náboženstiev.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies