Polícia zasahovala proti radikálom na protirómskom proteste v Ostrave

NETKY.SK • 28 September 2013, 16:14 • 2 min
Polícia zasahovala proti radikálom na protirómskom proteste v Ostrave

OSTRAVA - Policajný vrtuľník v Ostrave niekto z davu radikálov oslepoval laserom.

slovakia

left justify in out

Českí policajti pátrajú po páchateľovi, ktorý v piatok večer v Ostrave pri zrážke s radikálmi osvetľoval policajný vrtuľník laserom.

Informoval o tom dnes riaditeľ moravskosliezskej polície Tomáš Kužel. Päť osôb z celkovo 21 ľudí, ktorých polícia v piatok zadržala, je podozrivých z trestných činov. Obvinení môžu byť ešte dnes.

Správu priniesol český spravodajský portál Novinky.cz.

"Dosiaľ nezistený páchateľ oslnil opakovane laserom pilota vrtuľníka. Nebezpečenstvu smrti tak vystavil nielen policajtov vo vrtuľníku, ale ohrozil tiež ďalšie osoby pri možnom zrútení stroja. K nezvratnému následku nedošlo vďaka včasnej a profesionálnej reakcii pilota, ktorý nestratil kontrolu nad strojom," vysvetlila hovorkyňa krajskej polícia Gabriela Holčáková a dodala, že policajti tento čin prešetrujú ako trestný čin všeobecného ohrozenia.

Policajný riaditeľ Kužel pripomenul, že podobný prípad už českí policajti v minulosti riešili a vinníka našli.

Pätici výtržníkov hrozí za násilie proti úradnej osobe až šesť rokov väzenia.

Agresivita voči policajtom stúpa, ako pri ostravských augustových nepokojoch, tak aj pri piatkovom proteste. Radikáli opakovane hádzali kamene, fľaše, tehly a ďalšie veci do zasahujúcich policajtov.

Pri oboch demonštráciách v Ostrave utrpelo zranenia 24 policajtov, výtržníci poškodili aj 20 policajných vozidiel a desiatky súčastí výstroja, informoval web Novinky.cz.

Policajní ťažkoodenci museli v piatok podvečer zasahovať proti stovkám účastníkov mítingu Robotníckej strany sociálnej spravodlivosti, ktorí sa po skončení oficiálnej časti pokúsili preniknúť k neďalekej ubytovni na Čujkovovej ulici. Žijú v nej prevažne Rómovia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies