Polícia zasahovala proti násilným futbalovým fanúšikom v Nice

NETKY.SK • 12 Jún 2016, 09:31 • 2 min
Polícia zasahovala proti násilným futbalovým fanúšikom v Nice

PARÍŽ - Francúzska polícia zasahovala v noci nadnes proti násilným futbalovým fanúšikom v meste Nice, ktoré sa stalo po Marseille už druhým miestom v krajine, odkiaľ hlásili vyčíňanie chuligánov v súvislosti s prebiehajúcimi majstrovstvami Európy.

slovakia

left justify in out

Výtržnosti v uliciach Nice vypukli pred zápasom medzi Poľskom a Severným Írskom, ktorý sa bude hrať na miestnom štadióne dnes večer, informuje agentúra AP.

 

Podľa údajov agentúry Reuters boli aktérmi najnovšieho násilia severoírski a francúzski fanúšikovia. Zranenia utrpelo celkovo sedem ľudí. Zo záberov zverejnených na internete podľa AP vyplýva, že do výtržností sa zapojilo približne 20 osôb.

 

Starosta Nice, Christian Estrosi, prostredníctvom siete Twitter odsúdil správanie chuligánov, ktoré je podľa neho "neprijateľné a musí byť tvrdo potrestané". Dodal, že v súvislosti s výtržnosťami v centre mesta polícia zatkla jednu osobu a situácia sa už zdá byť pokojnejšia.

 

Francúzska polícia musela v sobotu opäť zasahovať aj proti futbalovým fanúšikom v uliciach Marseille, pričom na ich rozohnanie použila slzotvorný plyn a vodné delá. Bitky a výtržnosti v tomto prístavom meste pokračovali už tretí deň po sebe.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies