Polícia zasahovala na demonštrácii proti účasti Strany Švédov vo voľbách

NETKY.SK • 30 August 2014, 18:07 • 2 min
Polícia zasahovala na demonštrácii proti účasti Strany Švédov vo voľbách

ŠTOKHOLM - Švédska poriadková polícia dnes v Štokholme zasiahla proti tisícom ľudí, ktorí sa zišli na protestnej demonštrácii proti predvolebnému zhromaždeniu neonacistickej strany.

slovakia

left justify in out

V snahe zabrániť priamemu stretu medzi veľkým davom ľudí a asi stovkou členov krajne pravicovej Strany Švédov polícia nasadila okrem zásahových oddielov aj policajné psy a jazdnú políciu.   Ľudia, ktorí protestovali proti účasti Strany Švédov vo voľbách, útočili na policajtov zábavnou pyrotechnikou, zápalnými fľašami a hádzali aj bezpečnostné zátarasy.
      

Hovorca polície Lars Byström informoval, že boli zatknutí najmenej dvaja ľudia: jeden pre podozrenie z prípravy závažného útoku.
      

Informácie o prípadných zranených počas protestov zatiaľ nie sú k dispozícii.
      

Demonštrácia proti účasti Strany Švédov sa konala aj pred týždňom v meste Malmö, kde bolo v potýčkach s políciou zranených niekoľko ľudí.
      

Parlamentné voľby sa v Švédsku uskutočnia 14. septembra. O priazeň voličov sa bude uchádzať aj Strana Švédov, označovaná politickými analytikmi za nacionalistickú a neonacistickú.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona