Polícia zasahovala kvôli 100 opitým rómom

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 11:47 • 2 min
Polícia zasahovala kvôli 100 opitým rómom

ČAKANOVCE/JASOV - Polícia zasahovala v nedeľu (7. júla) po 22.00 h v rómskej osade v obci Čakanovce, okres Košice-okolie, kde riešila hromadný konflikt medzi osadníkmi.

slovakia

left justify in out

"Policajti po príchode na miesto zistili, že takmer celá osada, zhruba 100 obyvateľov, je značne pod vplyvom alkoholu a medzi nimi dochádza k hádkam a šarvátkam," informoval dnes košický policajný hovorca Alexander Szabó. 

Na miesto následne dorazili policajné posily. "Po príchode policajných hliadok bola v osade urobená náprava bez použitia donucovacích prostriedkov," konštatoval hovorca. Po upokojení situácie sa policajtom prihlásil 41-ročný miestny muž s tým, že ho neznámy osadník udrel do tváre. Muža policajti poučili o možnosti podania oznámenia na polícii, čo však nevyužil.

Polícia zasahovala v nedeľu po 22.00 h aj v rómskej osade v Jasove, okres Košice - okolie, kde tiež malo dochádzať k hromadnej bitke. "Policajná hliadka zistila, že pri jednom z domov sa nachádzala väčšia skupina miestnych obyvateľov, pričom väčšina bola pod vplyvom alkoholu. Taktiež zistila, že jedného z osadníkov mal niekto údajne zbiť a ten následne začal zvolávať svoju rodinu a chcel vyvolať konflikt," uviedol Szabó. Dav osadníkov sa na pokyn policajtov rozišiel. Policajti poškodeného poučili v zmysle zákona, pričom trestné oznámenie doposiaľ na príslušnom obvodnom oddelení nepodal.

Do jasovskej osady policajti prišli aj vo štvrtok 4. júla, keď anonym oznámil na tiesňovú linku 158, že sa tam strhla bitka. Podľa polície množstvo miestnych obyvateľov medzi domami po sebe pokrikovalo, niektorí sa medzi sebou bili palicami a hádzali po sebe kamene. Na výzvu, aby prestali, nereagovali. "Policajti boli nútení požiadať operačné stredisko o posily. Na miesto boli vyslané ďalšie hliadky. Až po ich príchode a policajných výzvach sa miestna komunita upokojila," uviedol Szabó. 

Jeden muž vo veci podal trestné oznámenie na útočníkov, ktorí ho zbili. Policajti záležitosť prešetrujú ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona