Polícia zakročila proti gangu vlamačov v Španielsku

NETKY.SK • 12 Január 2017, 05:13 • 2 min
Polícia zakročila proti gangu vlamačov v Španielsku

BRUSEL - Približne 60 členov gruzínskeho kriminálneho gangu špecializujúceho sa na vlámania zatkla španielska polícia v spolupráci s Europolom a francúzskymi a gruzínskymi úradmi. Pri sérii razií polícia zhabala desaťtísíce eur v hotovosti, kradnuté cennosti a osem vozidiel. Informoval o tom v stredu Europol.

slovakia

left justify in out

Celkovo 61 zatknutých členov gangu tvorilo deväť zločineckých buniek v Madride s napojením na spolupracovníkov v rôznych častiach Španielska. Polícia vykonala 26 domových prehliadok.

 

Medzi zatknutými je päť vysokopostavených členov, ktorí mali na starosti logistiku, monitorovanie aktivít gangu a informovanie vedenia gangu. Viacerí z nich boli popri kriminálnej činnosti v Španielsku legálne zamestnaní, čím sa snažili odvrátiť pozornosť od nelegálnych príjmov.

 

Aktuálna séria razií bola druhou fázou operácie AIKON, riadenou španielskou políciou. Jej hlavným cieľom bol líder uvedeného zločineckého gangu, ktorý prostredníctvom piatich zatknutých členov v Španielsku riadil celú organizáciu zdržiavajúc sa v Taliansku.

 

Európsky policajný úrad Europol od začiatku podporoval vyšetrovanie, pomáhal pri výmene informácií a jeden jeho expert pôsobil priamo v Španielsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies