Polícia zaistila pervitín na vyše 405 dávok

NETKY.SK • 1 Október 2010, 12:05 • 2 min
Polícia zaistila pervitín na vyše 405 dávok

Polícia zaistila pervitín na vyše 405 dávok

slovakia

left justify in out

img

Viac ako 405 obvykle jednorazových dávok pervitínu zaistili policajti počas akcie s krycím názvom Rota. Na základe súhlasu prokurátora urobili v stredu prehliadku osobného auta Volkswagen Golf na jednej z čerpacích staníc na Lamačskej ulici v Bratislave. Vodičom vozidla bol 35-ročný Roman R. z Bratislavy, ktorý policajtom po predchádzajúcej výzve dobrovoľne vydal štyri plastové nádoby od jogurtu, v ktorých bol podozrivý materiál.

Keďže by mohlo ísť o drogy, polícia poslala podozrivý materiál na expertízu. Predbežné výsledky preukázali, že išlo o 35,8 gramu metamfetamínu, z čoho by bolo možné pripraviť minimálne 405 obvykle jednorazových dávok drogy. Muž sa zaoberal výrobou pervitínu v jednom z bytov na Vilovej ulici v Bratislave od konca roka 2009 do augusta 2010. V septembri zrejme vyrábal drogy v obci Borský Svätý Júr, kde ich aj predával alebo inak sprostredkúval menším dílerom a konzumentom.

Vyšetrovateľ už voči 35-ročnému mužovi vzniesol obvinenie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Spracoval aj podnet k návrhu na jeho vzatie do väzby. V súčasnosti je obvinený umiestnený v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies