Polícia zaistila na Zemplíne vyše stovku granátov a mín z druhej svetovej vojny

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 11:04 • 2 min
Polícia zaistila na Zemplíne vyše stovku granátov a mín z druhej svetovej vojny

KAPUŠIANSKE KĽAČANY - Vyše stovku nevybuchnutých granátov a delostreleckých mín pochádzajúcich z obdobia druhej svetovej vojny objavila v týchto dňoch polícia v katastri obce Kapušianske Kľačany v okrese Michalovce.

slovakia

left justify in out

Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó informoval, že k objaveniu spomínanej munície došlo na okraji lesa pri obci Kapušianske Kľačany v stredu 2. apríla.
      

"Privolaní policajní pyrotechnici mali plné ruky práce, keď počas vykopávania našli až 109 delostreleckých granátov kalibru 75 milimetrov (mm) a dve delostrelecké míny kalibru 82 mm. Deväť granátov museli zneškodniť na mieste, nakoľko neboli schopné prevozu a hrozila ich explózia," priblížil Szabó. 
      

Ďalšia munícia bude podľa jeho slov po prevoze zneškodnená na inom mieste. Muži zákona zmienenú lokalitu nepretržite monitorujú. Predpokladajú totiž, že by sa tam mohli nachádzať ešte ďalšie nevybuchnuté granáty prípadne delostrelecké míny. V ich hľadaní budú pokračovať aj počas dnešného dňa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies