Polícia zadržaných Talianov prepustila: Bližšie informácie poskytovať nebude

NETKY.SK • 3 Marec 2018, 12:08 • 2 min
Polícia zadržaných Talianov prepustila: Bližšie informácie poskytovať nebude

BRATISLAVA - Polícia potvrdila prepustenie osôb, ktoré boli zdržané vo štvrtok (1.3.) pri policajnej razii na východnom Slovensku v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

slovakia

left justify in out

TASR informoval hovorca Prezídia Policajného zboru (PPZ) Martin Wäldl.

 

"Vyšetrovateľ vo štvrtok (1.3.) zadržal sedem osôb ako podozrivé v zmysle Trestného poriadku. V zákonnej lehote (48 hodín), ktoré má k dispozícii, preveroval a zisťoval skutočnosti potrebné na vznesenie obvinenia. Po lehote 48 hodín boli osoby zo zadržania prepustené," uviedol Wäldl.

 

"Bližšie informácie, aj na základe rozhodnutia dozorového prokurátora, poskytovať nebudeme," dodal.

 

Dozorujúci prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry vydal už v stredu (28.2.) v súvislosti s prípadom vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky písomný pokyn, ktorým rozhodol, že Policajný zbor (PZ) SR môže poskytovať informácie médiám len po výslovnom súhlase dozorujúceho prokurátora v záujme ochrany osobnosti, osobných údajov svedkov a poškodených a aby sa nemaril priebeh vyšetrovania.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies