Polícia zadržala votrelca v Buckinghamskom paláci

NETKY.SK • 7 September 2013, 17:08 • 2 min
Polícia zadržala votrelca v Buckinghamskom paláci

LONDÝN - Podľa vyšetrovateľov votrelec preliezol do stráženého areálu cez plot.

slovakia

left justify in out

Britská polícia zadržala dvoch mužov v súvislosti s nedovoleným preniknutím do Buckinghamského paláca v Londýne. Oznámil to dnes hovorca londýnskej Metropolitnej polície, ktorého citovala agentúra Reuters.

K jednému z najhorších prípadov narušenia bezpečnosti v kráľovskej rezidencii za ostatných 30 rokov došlo v pondelok vo večerných hodinách.

Policajti zaistili jedného z mužov okolo 22.20 h miestneho času v bližšie nešpecifikovanej časti Buckinghamského paláca, ktorá je počas dňa otvorená pre verejnosť. Podľa vyšetrovateľov votrelec preliezol do stráženého areálu cez plot. Zadržali ho pre podozrenie z vlámania, nedovoleného vniknutia a poškodenia majetku.

Druhého muža, ktorého zatkli pred budovou paláca, obvinili z konšpirácie za účelom vlámania. Oboch podozrivých neskôr prepustili na kauciu.

"Žiaden z členov kráľovskej rodiny sa v čase incidentu nenachádzal v Buckinghamskom paláci," zdôraznil policajný hovorca, podľa ktorého prípad zrejme povedie k prehodnoteniu platných bezpečnostných predpisov.

Kráľovná Alžbeta II. a jej manžel princ Philip sa počas augusta a septembra zdržiavajú na škótskom zámku Balmoral.

V roku 1982 sa nezamestnanému Michaelovi Faganovi podarilo preniknúť do paláca po odvape a dostať sa do spálne, v ktorej spala sama kráľovná. Pred zatknutím strávil aspoň desať minúť rozhovorom s panovníčkou. 





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona