Polícia zadržala v Slovinsku vyše 1000 migrantov, použila aj slzotvorný plyn

NETKY.SK • 19 September 2015, 11:26 • 2 min
Polícia zadržala v Slovinsku vyše 1000 migrantov, použila aj slzotvorný plyn

LJUBLJANA - Slzotvorným plynom zasiahla v noci nadnes slovinská polícia na chorvátsko-slovinskom hraničnom priechode Harmica-Rigonce, keď sa slovinskí aktivisti pokúšali pomôcť migrantom preraziť policajný kordón. Informovala o tom dnes chorvátska tlačová agentúra HINA s odvolaním sa na slovinskú televíziu. Podľa miestnych médií sa situácia na hraničnom priechode do dnešného rána už upokojila.

slovakia

left justify in out

Slovinská polícia zadržala približne 1100 utečencov, ktorí sa snažili ilegálne vstúpiť na územie Slovinska, spresňuje HINA. Hovorkyňa polície v mestskej občine (administratívnej jednotke) Novo Mesto na juhovýchode Slovinska uviedla, že potrebné formality s týmito migrantmi prebehli v utečeneckom centre vo východoslovinskom pohraničnom meste Brežice a utečenci boli potom odoslaní do ubytovacích stredísk v krajine.


Kvôli stupňujúcemu sa tlaku zo strany migrantov bola na určitý čas prerušená aj medzinárodná železničná doprava medzi Chorvátskom a Slovinskom.


Slovinský premiér Miro Cerar sa v piatok večer vyjadril, že ak sa nátlak utečencov stane príliš silným, Slovinsko začne určite uvažovať o možných koridoroch s krajinami, ktoré sú pre týchto migrantov vhodnými destináciami.

 

Na tlačovej konferencii po zasadaní slovinskej rady národnej bezpečnosti v Ljubljane Cerar obvinil Chorvátsko, že sa mu migračná kríza príliš rýchlo vymkla z rúk. Východnému susedovi Slovinska vytkol aj to, že prestalo dodržovať bilaterálnu dohodu o hraničnej kontrole.

 

Od stredajšieho rána, keď Maďarsko zavrelo hranice so Srbskom a migranti boli tak nútení presmerovať svoju trasu, prešlo do Chorvátska už vyše 17.000 migrantov, sumarizuje HINA.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona