Polícia zadržala v Nemecku ďalších podozrivých z príprav útoku

NETKY.SK • 12 August 2016, 06:34 • 2 min
Polícia zadržala v Nemecku ďalších podozrivých z príprav útoku

DUISBURG - Pre podozrenie z plánovania bombového teroristického útoku rozhodla prokuratúra v nemeckom meste Duisburg o zadržaní troch obyvateľov utečeneckého tábora v meste Dinslaken v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, informovala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Na túto trojicu mužov by mali v dohľadnom čase vydať zatykač, uviedol dnes pre DPA hlavný žalobca Detlef Nowotsch. Prvého z troch podozrivých islamistov zatkli v stredu ráno, dvoch ďalších ešte večer v ten istý deň.

 

Viac podrobností o údajných plánoch na útok bezprostredne nie je známych.

 

Nemecká polícia podnikla v stredu ráno aj razie proti trom predpokladaným islamským extrémistom v niekoľkých mestách na západe krajiny a zatkla jedného podozrivého. Okrem iného sa uskutočnili v Duisburgu, Dortmunde, Hildesheime a Tönisvorste v spolkových krajinách Severné Porýnie-Vestfálsko a Dolné Sasko.

 

Razie podnietilo piatkové zatknutie sýrskeho žiadateľa o azyl v meste Mutterstadt, ktorý údajne plánoval útok na zápase futbalovej Bundesligy. Úrady tohto 24-ročného Sýrčana vyšetrujú tiež ohľadom podozrenia z členstva v IS a z konania v mene vysokopostaveného člena tejto džihádistickej skupiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona