Polícia zadržala v Ceute štyroch podozrivých džihádistov

NETKY.SK • 24 Január 2015, 18:19 • 2 min
Polícia zadržala v Ceute štyroch podozrivých džihádistov

MADRID - Španielska polícia zadržala dnes v severoafrickej enkláve Ceuta štyroch ľudí, ktorí sú podozriví zo spolupráce s islamskými teroristami.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie španielskeho ministerstva vnútra.
      

Polícia v súčasnosti vyšetruje či štyria podozriví plánovali uskutočnenie teroristických útokov v Španielsku, uvádza sa vo vyhlásení ministerstva. Iné informácie o prípade ministerstvo neposkytlo.
      

Zdroje blízke vyšetrovaniu pre denník El País uviedli, že bezpečnostná akcia sa začala pred dvoma týždňami, keď jeden zo štyroch zadržaných uverejnil na svojej facebbokovej stránke videozáznam na ktorom sa zúčastňuje na vojenskom výcviku a vyzýva na džihád.       
      

Španielske úrady zadržali v uplynulých rokoch niekoľko desiatok predpokladaných džihádistov, najmä v Melille a Ceute, ktoré sú jedinými európskymi enklávami na africkom kontinente.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona