Polícia zadržala v Bangladéši vodcu al-Káidy

NETKY.SK • 2 Júl 2015, 12:35 • 2 min
Polícia zadržala v Bangladéši vodcu al-Káidy

DHÁKA - Bangladéšske bezpečnostné zložky zadržali v noci nadnes 12 podozrivých militantov vrátane vodcu extrémistickej organizácie al-Káida na indickom subkontinente (AQIS), ktorá sa prihlásila k tohtoročným vraždám dvoch blogerov kritizujúcich náboženský extrémizmus.

slovakia

left justify in out

Agentúru Reuters o tom informoval námestník riaditeľa protiteroristického práporu rýchleho nasadenia v Bangladéši Maksudul Alám.


Všetkých 12 podozrivých zatkli počas nočných razií na viacerých miestach v metropole Dháka. Polícia tiež chytila hlavného koordinátora AQIS v Bangladéši a jeho poradcu. "U zadržaných sme skonfiškovali výbušniny, materiál na výrobu bômb, ostré zbrane a výcvikové manuály," povedal Alam.


AQIS je odnož al-Káidy zodpovedná za militantné aktivity na území južnej Ázie. Troch internetových blogerov, ktorí na online fórach kritizovali náboženský extrémizmus, tento rok v prevažne moslimskom Bangladéši brutálne zabili útočníci vyzbrojení mačetami. Medzi obeťami bol aj americko-bangladéšsky aktivista a bloger Avijit Roy. K zodpovednosti za dve z týchto vrážd sa prihlásila AQIS.


Bangladéšske úrady zatkli už v máji troch podozrivých členov extrémistickej skupiny Islamský štát (IS) vrátane IT manažéra dcérskej spoločnosti Coca-Cola v Dháke. Tamojšia vláda sa obáva hrozby rozširovania vplyvu IS v oblastiach južnej Ázie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies