Polícia zadržala štyroch militantov z aš-Šabábu, piaty sa odpálil

NETKY.SK • 8 August 2015, 14:02 • 2 min
Polícia zadržala štyroch militantov z aš-Šabábu, piaty sa odpálil

MOGADIŠO - Príslušníci bezpečnostných síl zadržali dnes v dome v somálskej metropole Mogadišo štyroch podozrivých členov islamistickej skupiny aš-Šabáb.

slovakia

left justify in out

K zadržaniu militantov došlo po tom, ako piaty člen skupiny omylom odpálil nálož, ktorú mal pripevnenú na tele. Informovala o tom agentúra DPA.

 

"Sedemnásťročný člen aš-Šabábu nešťastnou náhodou odpálil pás s výbušninami, ktorý mal pripravený na samovražedný útok. Zatkli sme ďalších štyroch podozrivých vrátane majiteľa domu, manželky obete, jeho sestry a vodiča motocykla, ktorý mal atentátnika odviezť," uviedol pre DPA predstaviteľ somálskej polície Muhammad Hasan.

 

Cieľom militantnej organizácie aš-Šabáb lojálnej voči teroristickej skupine al-Káida je zvrhnutie somálskej vlády podporovanej Západom, ktorá sídli v meste Mogadišo. V rámci tejto snahy už skupina v krajine usmrtila mnoho vojakov, mierotvorcov a civilistov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies