Polícia zadržala pracovníka finančnej správy

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 17:00 • 2 min
Polícia zadržala pracovníka finančnej správy

BRATISLAVA – Národná kriminálna agentúra Prezídia PZ SR zadržala pracovníka Finančnej správy SR, jeho meno nezverejnila. Zatiaľ nie je ani jasný dôvod jeho zadržania, ktoré agentúre SITA potvrdila polícia aj finančná správa.

slovakia

left justify in out

Vyjadrenie finančákov nasvedčuje tomu, že by prípad mohol súvisieť s korupciou, ktorú sami odhalili. „Finančná správa prijala protikorupčné opatrenia, ktoré majú očistiť inštitúciu od zamestnancov, ktorí nekonajú v súlade so zákonom. V rámci týchto opatrení bol odborom vnútornej kontroly a inšpekcie sledovaný aj tento pracovník, ktorý bol znovuzaradený na základe rozhodnutia súdu z dôvodu neplatnosti právneho úkonu – výpovede,“ uviedla hovorkyňa Finančnej správy SR Patrícia Macíková.

Podľa neoficiálnych informácií údajne ide o pracovníka, o ktorom prednedávnom písal denník Sme. Toho ešte bývalé vedenie daniarov podozrievalo, že falšoval a manipuloval dokumenty v prospech podvodníckej skupiny. Podozrenia údajne súviseli s nelegálnymi odpočtami DPH. Podali na neho trestné oznámenie, polícia prípad prerušila a ďalej na ňom pracovala operatívne. Tohto pracovníka prepustili v roku 2011 pravdepodobne pre reorganizáciu a šetrenie, ale on dal výpoveď na súd a uspel, takže ho k daniarom museli opäť prijať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies