Polícia zadržala Poliaka podozrivého z únosu: Modelku chcel predať do otroctva!

NETKY.SK • 6 August 2017, 10:15 • 2 min
Polícia zadržala Poliaka podozrivého z únosu: Modelku chcel predať do otroctva!

RÍM - Talianska polícia zadržala Poliaka žijúceho vo Veľkej Británii, ktorý je podozrivý z únosu britskej modelky.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na políciu v Miláne o tom informovala agentúra Associated Press (AP).

 

Polícia uviedla, že Lukasz Pawel Herba vylákal 20-ročnú ženu pod zámienkou fotografovania do Milána, kde ju 11. júla uniesol. Denník Corriere della Sera citoval súdny spis, podľa ktorého muž ženu nadrogoval a šesť dní ju zadržiaval v nemenovanom mestečku v regióne Piemont na severozápade Talianska.

 

Podľa AP mal Herba žene povedať, že ju pustí po zaplatení výkupného 50.000 eur. Agentúra Reuters uviedla, že modelkin agent dostal žiadosť o výkupné vo výške 300.000 amerických dolárov (približne 250.000 eur), inak ju "vydraží na internete".

 

Podľa Lorenza Bucossiho z milánskej polície Poliak nakoniec ženu nechal 17. júla v blízkosti sídla britského konzulátu v Miláne. Nie je zrejmé, prečo únosca od svojho plánu upustil aj napriek tomu, že podľa všetkého žiadne peniaze nedostal.

 

Polícia pracuje s verziou, že žena sa stala obeťou únosu, aby pracovala ako sexuálna otrokyňa. Podľa Corriere della Sera sa únosca dozvedel, že žena má malé dieťa, na základe čoho usúdil, že nie je vhodnou obeťou obchodovania s ľuďmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies