Polícia zadržala piateho podozrivého z napomáhania strelcovi v Kodani

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 12:09 • 2 min
Polícia zadržala piateho podozrivého z napomáhania strelcovi v Kodani

KODAŇ - Dánska polícia zadržala piateho muža podozrivého z napomáhania strelcovi Omarovi Abdelovi Hamidovi el-Husseinovi, ktorý minulý mesiac v Kodani zavraždil pri dvoch útokoch dvoch ľudí. Informovala o tom dnes dánska polícia, ktorej oznámenie sprostredkovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Polícia uviedla, že "mladý muž", ktorého odmietla identifikovať, absolvuje ešte dnes vypočúvanie, kde sa rozhodne o uvalení väzby na jeho osobu. Na vypočúvaní sa zúčastní aj ďalší nemenovaný muž, zadržaný v predchádzajúci deň.

 

El-Hussein zastrelil 14. februára muža - dánskeho filmára, stojaceho pred kodanskou kaviarňou, kde sa konal seminár na podporu slobody prejavu. Útočník následne vypálil na vchod kaviarne 27 nábojov.

niekoľko hodín podnikol 22-ročný el-Hussein druhý útok, a to na hlavnú kodanskú synagógu, kde zabil židovského ochrankára. Pri oboch útokoch utrpeli zranenia aj piati policajti. Pri neskoršej prestrelke polícia páchateľa zlikvidovala.

 

Vo väzbe sa už nachádzajú traja iní muži podozriví z napomáhania strelcovi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies