Polícia zadržala muža za drogovú trestnú činnosť, mal u seba drogy za 30.000 eur

NETKY.SK • 13 Marec 2023, 19:30 • 2 min
Polícia zadržala muža za drogovú trestnú činnosť, mal u seba drogy za 30.000 eur

Radošovce - Obvinením muža z obzvlášť závažného zločinu sa skončila spolupráca policajtov odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) Trnava s 1. operatívnym oddelením odboru Bratislava Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru (NAKA P PZ) a Pohotovostného policajného útvaru (PPÚ) Bratislava.

slovakia

left justify in out

Obvinený 40-ročný Seničan je za drogovú trestnú činnosť stíhaný väzobne. "Policajná razia prekvapila 40-ročného Seničana v piatok (10. 3.) večer v obci Radošovce v okrese Skalica. "Muž mal pri sebe plastové vrecko s bielou kryštalickou látkou a vo vozidle sme našli ďalšie vrecko s neznámou látkou, plastové vrece s obsahom zelenej sušiny a digitálnu váhu. Neskôr vykonal policajný výjazd u neho v senickom byte domovú prehliadku. V izbách mal poukrývané nádoby a dózy so zelenou sušinou," uviedla Linkešová. Podozrivé látky, rastliny aj koláče policajti zaistili a predbežným skúmaním sa potvrdilo, že muž mal pri sebe takmer tri gramy kokaínu, ktoré by na čiernom trhu predal približne za 100 eur za gram. "Z vysušenej marihuany, ktorej hmotnosť bola vyše kila, by sa dalo vyrobiť viac ako 2800 jednorazových dávok drogy a za jej predaj by zinkasoval do 30.000 eur. S drogami súviselo aj 86 sušienok, ktoré mal napiecť obvinený a k skutku sa priznal. Obsahovali stopy po THC a kanabinoidy," informovala krajská policajná hovorkyňa. Krajský vyšetrovateľ obvinil muža z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Za prechovávanie a distribúciu drog vo väčšom rozsahu mu môže v zmysle zákona hroziť strata slobody na desať až 15 rokov. Informovala o tom Mária Linkešová z KR PZ Trnava. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies