Polícia zadržala muža podozrivého z vraždy Housku, vplyvného člena ČSSD

NETKY.SK • 13 Marec 2014, 12:40 • 2 min
Polícia zadržala muža podozrivého z vraždy Housku, vplyvného člena ČSSD

PRAHA - Česká polícia zadržala muža podozrivého z vraždy vplyvného člena ČSSD Romana Housku. Partner exhajtmanky Jany Vaňhovej sa vlani v novembri v Chomutove stal obeťou streľby. Informoval o tom dnes spravodajský server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

"Je to pravda. Ale nie je známe, kedy a kde ho zadržali, ani kto to je. Sú okolo toho veľké tajnosti. Nechcú, aby sa to zvrtlo," povedal zdroj z prostredia vyšetrovania.
      

Zhovorčivejší nebol ani dozorujúci štátny zástupca (prokurátor) Vladimír Jan. "K tejto veci sa vyjadríme prostredníctvom tlačovej správy alebo zvoláme tlačovú konferenciu v popoludňajších hodinách," uviedol Jan.
      

Na Romana Housku zaútočil páchateľ 18. novembra pred garážou jeho domu na ulici Kamenný Vrch. Jedna guľka o telo škrtla, ďalšie dve mierili do hrude a jedna do hlavy. Na streche garáže sú síce kamery, svedectvo však nevydali, keďže neboli zapojené.
      

Houska bol vplyvným podnikateľom a životným partnerom Jany Vaňhovej - bývalej hajtmanky (županky) Ústeckého kraja. Bol kontroverznou osobou, ktorá figurovala v mnohých kauzách. Upozornil na seba najmä v roku 2003, keď autom prešiel nohu strážnikovi, ktorý ho chcel pokutovať za nesprávne parkovanie. Nakoniec sa však trestu vyhol.
      

Na Houskovom pohrebe sa okrem rodiny objavili aj predseda krajskej ČSSD Radek Scherfer, jeho predchodca Arno Fišera a Houskov advokát Michael Kis. Dostavili sa tiež krajský poslanec ČSSD Martin Strakoš, vplyvný člen chomutovskej ODS Zdeněk Fojtík, starosta Jirkova Radek Štejnar a bývalý poslanec ČSSD Vlastimil Aubrecht. Prišla aj bývalá guliarka Helena Fibingerová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona