Polícia zadržala muža, ktorý sa mal vyhrážať masovou vraždou na Spiši

NETKY.SK • 27 Máj 2022, 14:37 • 2 min
Polícia zadržala muža, ktorý sa mal vyhrážať masovou vraždou na Spiši

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – Policajný zbor (PZ) SR o tom informoval na sociálnej sieti s tým, že Národná kriminálna agentúra s útvarom osobitného určenia vykonala zaisťovaciu akciu s krycím názvom PAS.

slovakia

left justify in out

„Zameraná bola na zadržanie osoby, ktorá sa mala na sociálnych sieťach vyhrážať plánovaním masovej vraždy,“ uvádza polícia, ktorá zároveň zverejnila časť videozáznamu zo zadržania.

 

img

 

K zadržaniu osoby výrazne prispel odbor kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi.

 

„Vykonali sme tiež domovú prehliadku, pri ktorej sme zaistili rozhodujúce digitálne stopy. Z doposiaľ vykonaných vyšetrovacích úkonov vyplýva, že hrozba teroristického útoku súvisiaca s videami na YouTube, ktoré sa posledné dni šírili internetom, je definitívne a jednoznačne odvrátená,“ ubezpečuje polícia.

 

Zadržaná bola jedna osoba, nejde však o Aleša Š., ako to prezentoval názov užívateľského účtu na portáli YouTube. V tejto súvislosti polícia žiada verejnosť, aby bola pri manipulácii s obsahom na sociálnych sieťach a v celom internetovom priestore mimoriadne ostražitá.

 

„Každá informácia sprístupnená širokému spektru užívateľov je mimoriadne náchylná na zneužitie. V súčasnom štádiu trestného konania nebudeme zverejňovať žiadne ďalšie informácie, no v momente, keď to procesná situácia dovolí, ich poskytneme viac,“ uzatvára polícia.

 

 

Možno vás zaujme: Plynovod medzi Poľskom a Slovenskom je pripravený na prevádzku, uviedol premiér



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona