Polícia zadržala muža, ktorý nútil dve mladé ženy k prostitúcii a sobášu

NETKY.SK • 7 Apríl 2022, 16:00 • 2 min
Polícia zadržala muža, ktorý nútil dve mladé ženy k prostitúcii a sobášu

BRATISLAVA - Príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru (ÚHCP PPZ) zadržali 32-ročného muža z okresu Trebišov, ktorý je obvinený zo zločinu obchodovania s ľuďmi. Dvojicu žien z východného Slovenska mal nútiť k prostitúcii i k sobášu. TASR o tom informovala hovorkyňa PPZ Denisa Bárdyová.

slovakia

left justify in out

Prípad podľa polície siaha do roku 2020, keď mal obvinený na autobusovej stanici v Prešove zlákať na výhodnú pracovnú ponuku dve mladé ženy. V čase spáchania skutku mali 19 a 20 rokov.

 

„Najprv ich mal odviezť do Košíc, kde boli obe násilím nútené k poskytovaniu sexuálnych služieb. Približne po dvoch týždňoch im mal zabezpečiť prevoz do Veľkej Británie, do mesta Manchester, kde im mal po príchode odobrať všetky doklady aj mobilný telefón," priblížila Bárdyová. Ako dodala, v zahraničí mala jedna žena pracovať v erotickom klube, druhá sa mala vydať za neznámeho muža.

 

img

 

„Všetky peniaze, ktoré mladšia zo žien zarobila v erotickom klube, musela odovzdať, inak ju mal biť, opíjať a zdrogovať. Podarilo sa jej ujsť a kontaktovať anglickú políciu, ktorá jej pomohla s návratom na Slovensko," pokračovala Bárdyová. Druhú ženu mal obvinený predať neznámemu mužovi s cieľom uzavrieť sobáš, ktorým by získal povolenie na pobyt v Európskej únii. Po čase sa jej podarilo skontaktovať príbuzných a s pomocou polície v Anglicku dostať späť na Slovensko.

 

Príslušníkom Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP PPZ sa muža podarilo zadržať začiatkom apríla v Prešove a podať prokurátorovi návrh na jeho väzobné stíhanie. Po dokázaní viny mu hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

 

Polícia vyzýva verejnosť na opatrnosť pri pracovných ponukách zo zahraničia, ktoré za nenáročnú prácu ponúkajú veľkú finančnú odmenu bez potreby znalosti cudzieho jazyka. Ľudí tiež upozorňuje, aby pri takejto skúsenosti v žiadnom prípade nikomu neodovzdávali svoj doklad totožnosti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies