Polícia zadržala medzinárodne hľadaného Čecha skrývajúceho sa u nás

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 10:06 • 2 min
Polícia zadržala medzinárodne hľadaného Čecha skrývajúceho sa u nás

BRATISLAVA - Pátračom z Prezídia Policajného zboru SR sa podarilo zadržať dlhodobo hľadaného Slováka Milana M. (40) aj medzinárodne hľadaného občana Českej republiky Vladislava J. (55), ktorý sa skrýval na Slovensku. Ako informoval hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka, v prvom prípade ide o Košičana, ktorý bol dva roky na úteku.

slovakia

left justify in out

Súd mu za násilnú trestnú činnosť uložil trest odňatia slobody na päť rokov. Spravodlivosti sa vyhýbal, preto na neho ešte začiatkom roku 2012 vydal Najvyšší súd SR príkaz na dodanie do výkonu trestu. Pátračom z prezídia sa podarilo získať informácie o mieste, kde sa zdržiava. "Museli postupovať opatrne, nakoľko išlo o osobu v dobrej telesnej kondícii, ovládajúcu policajnú taktiku a bol v spoločnosti psa bojového plemena. Aby bola akcia bezpečná a nedošlo k ohrozeniu nezúčastnených osôb, policajti zvolili miesto zásahu mimo obývaných častí mesta," povedal Slivka. Pri zadržaní hľadaného Milana M. využili podľa Slivku moment prekvapenia, jeho auto na jednej z výpadoviek z mesta zablokovali. V súčasnosti sa už nachádza vo väzbe.

 

Druhý hľadaný bol občan Českej republiky, ktorý sa ukrýval na Slovensku. Hneď ako to zistila česká polícia, požiadala slovenských kolegov o spoluprácu. Vladislava J. doma odsúdili za ekonomickú trestnú činnosť na šesť rokov. "Keďže sa trestu vyhýbal, koncom minulého roku došla justičným orgánom Českej republiky trpezlivosť. Bol na neho vydaný príkaz na dodanie do výkonu trestu," dodal Slivka. Miesto jeho úkrytu v malej obci na juhu Slovenska sa pátračom podarilo zistiť v priebehu niekoľkých týždňov. "Opäť bol využitý moment prekvapenia, keď sa pri zatýkaní Vladislav J. nezmohol na žiaden odpor," doplnil Slivka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies