Polícia zadržala marihuanu v hodnote 75 tisíc, dvoch mužov obvinili

NETKY.SK • 16 December 2015, 11:27 • 2 min
Polícia zadržala marihuanu v hodnote 75 tisíc, dvoch mužov obvinili

BRATISLAVA - Viac ako 12 kilogramov marihuany v hodnote 75 tisíc eur zadržali policajti z Národnej kriminálnej agentúry v obci Motyčky v Banskobystrickom okrese.

slovakia

left justify in out

Dvaja Bystričania mali na jej pestovanie rekreačné chaty vybavené profesionálnou laboratórnou technikou. Ako agentúru SITA informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka, policajti počas prehliadok dvoch chát zaistili vyše tisíc rastlín konope, z ktorých by sa dalo pripraviť takmer 82 tisíc dávok. Z drogovej trestnej činnosti obvinili 38-ročného Martina S. a o rok staršieho Drahoslava H.


Obvinení mali chaty zabezpečené technikou, upozorňovala ich na akýkoľvek pohyb v okolí. Ako uviedol Slivka, ich činnosť mala byť utajená aj tým, že chaty napájali elektrinou z priemyselnej elektrocentrály. Pestovanie vo veľkom je totiž náročné na elektrickú energiu. Obaja muži skončili v cele policajného zaistenia aj s návrhom na ich väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny im hrozí trest na 15 až 20 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies