Polícia zadržala lidra radikálov z Vetevendosje Albina Kurtiho

NETKY.SK • 28 November 2015, 18:42 • 2 min
Polícia zadržala lidra radikálov z Vetevendosje Albina Kurtiho

PRIŠTINA - Kosovskí policajti dnes po protivládnej demonštrácii v Prištine predsa len zadržali lídra opozičného subjektu Vetevendosje (Sebaurčenie) Albina Kurtiho, ktorý patril dokonca medzi rečníkov na podujatí organizovanom troma opozičnými stranami.

slovakia

left justify in out

Polícia zadržanie poslanca potvrdila s tým, že dôvodom je opakované ochorenie práce zákonodarného zboru, ktoré spomínaný politik zavinil použitím slzotvorného plynu, informovala tlačová agentúra DPA.

 

Jedného z opozičných politikov kosovská polícia iba v uplynulú stredu zadržala, po troch ďalších vrátane Kurtiho vyhlásila pátranie kvôli opakovaným obštrukciám na parlamentnej pôde. Líder Vetevendosje vo svojom dnešnom vystúpení pred asi 35.000 demonštrantami ešte pred zadržaním ubezpečil, že kosovská opozícia nedopustí zriadenie Združenia srbských obcí (ZSO) v Kosove, pričom sa vyslovil za spojenie Kosova a Albánska.

 

Desiatky tisícok ľudí demonštrovali dnes v Prištine proti srbsko-kosovskej dohode sprostredkovanej Bruselom, respektíve voči pripravovanej dohode s Čiernou Horou.

 

Kosovská opozícia žiada o tejto otázke plebiscit a zhromaždila už kvôli tomu aj potrebný počet podpisov. Vláda v Prištine však túto možnosť odmieta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies