Polícia zadržala dvoch rumunov: Mali u seba rekordných 12 kg pervitínu!

NETKY.SK • 12 September 2013, 06:24 • 2 min
Polícia zadržala dvoch rumunov: Mali u seba rekordných 12 kg pervitínu!

ATÉNY - Grécka polícia dnes oznámila zadržanie rekordného množstva 12 kilogramov nebezpečnej syntetickej drogy - kryštalického metamfetamínu známeho tiež ako pervitín.

slovakia

left justify in out

Bol ukrytý v batožine dvoch Rumunov, ktorých polícia v utorok zatkla na letisku v Aténach. Ide o najväčšie množstvo tejto drogy, aké kedy zadržali v Grécku, informovala agentúra Associated Press.

Za súčasnej finančnej krízy v Grécku získal pervitín na obľube najmä u zbedačených narkomanov. Silno návykovú drogu, známu v Grécku pod názvom Sisa, používajú tí najťažší narkomani ako veľmi lacnú alternatívu k heroínu. Kryštalický metamfetamín pripomína drobné úlomky skla alebo lesklé modrobiele kryštáliky. Vyvoláva agresivitu a násilné alebo psychotické správanie. Polícia dnes uviedla, že zadržaní muži prevzali zásielku drogy v Keni a plánovali ju odovzdať jednému Afričanovi v Aténach. Pouličnú predajnú cenu zadržaného pervitínu polícia nezverejnila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies