Polícia zadržala dvoch mužov podozrivých z drogovej činnosti

NETKY.SK • 27 Marec 2014, 13:01 • 2 min
Polícia zadržala dvoch mužov podozrivých z drogovej činnosti

RIMAVSKÁ SOBOTA - Drogovú trestnú činnosť vyšetrujú kriminalisti z Rimavskej Soboty, ktorí o spoluprácu požiadali policajtov Pohotovostného Policajného útvaru (PPÚ) v Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Petra Vašková, podozrivých mužov, 24-ročného Ladislava a 28-ročného Štefana z okresu Rimavská Sobota, zadržali v utorok 25. marca. 
     

Podľa policajných informácií si muži zadovažovali podozrivé látky jednak pre vlastnú potrebu, ale tiež na predaj. "Mužov zadržali policajti v osobnom motorovom vozidle, v ktorom bola následne vykonaná prehliadka. Kriminalisti v aute našli sušený rastlinný materiál a podľa expertov je zo zaisteného množstva možné vyrobiť až 34 obvykle jednorazových dávok. Policajti vykonali aj osobné prehliadky zadržaných, pričom u 28-ročného Štefana našli rastlinný sušený materiál ukrytý v ponožke. Aj v tomto prípade expertíza ukázala, že ide o omamnú a psychotropnú látku marihuanu, pričom zo zaisteného množstva je možné vyrobiť až deväť obvykle jednorazových dávok," povedala Vašková.
     

Tím policajtov sa presunul do jedného z rodinných domov v obci Gemerský Jablonec, kde boli počas domovej prehliadky nájdené semiačka spomínanej rastliny, ako aj iné veci, ktoré nesú stopy po tomto rastlinnom materiáli. V stredu 26. marca vzniesol vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote voči obidvom mužom obvinenie zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. 
     

V súčasnosti sa obvinení nachádzajú v cele predbežného zadržania a zo strany vyšetrovateľa bol podaný návrh na ich vzatie do vyšetrovacej väzby. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies