Polícia zadržala desiatky migrantov s falošnými pasmi

NETKY.SK • 22 Máj 2018, 18:32 • 2 min
Polícia zadržala desiatky migrantov s falošnými pasmi

ATÉNY - Grécka polícia zadržala v uplynulých siedmich dňoch na ostrovoch Kréta a Santorini desiatky migrantov, ktorí s falšovanými cestovnými pasmi mierili do iných európskych krajín.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z utorkových informácií gréckych policajných zdrojov, ktoré sprostredkovala tlačová agentúra DPA, celkove došlo k zadržaniu 57 migrantov, ktorí sa chceli dostať na palubu charterových letov do Nemecka a iných štátov strednej Európy po predložení falšovaných cestovných pasov. Súčasne zadržali aj tri osoby dôvodne podozrivé z trestného činu prevádzačstva.

 

Od začiatku turistickej sezóny prakticky neuplynul deň, aby na niektorom z gréckych ostrovov neobjavili pri kontrole nepravý cestovný dokument. Ich cena na čiernom trhu sa podľa polície pohybuje v rozmedzí od 1500 do 3000 eur. Iná časť migrantov sa zasa pokúša dostať na palubu niektorého z trajektov premávajúcich medzi západným Gréckom a Talianskom.

 

O zadržaní ďalších desiatich migrantov a dvoch prevádzačov prišli v utorok správy zo severného Grécka, kde migranti prekročili turecko-grécku pohraničnú rieku Marica. Prevádzači ich následne previezli motorovými vozidlami na západ krajiny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies